2016. március 3., csütörtök

S.O.S.

 Biztosan vannak olyanok  köztetek , akik szeretnek vadászni a jófogáson . Na én már nem !!!
Nekik írom most ezt a bejegyzést ...

Kezdem azt hinni , megtörtént az első kiábrándító átverésem , ennél  az eddig sem igazán szimpatikus bandánál.(jófogás)..bár sok kedves eladóval találkoztam már itt eddig ( ebből is fakadhat , hogy ilyen hülye voltam )

...---...
 ... még az is lehet , hogy valaki szintén becsapódott, mint én . Egyenlőre nem osztanám meg a neveket , számlaszámokat , de ha valakinek ismerősek ezek a hirdetések egy bizonyos
 MARJANETTE
eladótól, kérem keressen meg emailben.
...egészen véletlenül , a hirdető és a hirdetések már nem elérhetőek , ( ezt néhány képet azért  még sikerült megtalálnom a neten )
 Nem tudom mi a módja , ha valaki így jár , hülye nem vagyok , nem fogok a rendőrségre rohanni , de nem akarom , hogy mások is így járjanak. Persze ott a figyelmeztetés , de nem gondolhatja komolyan senki , hogy elköltök 10 ezer ft-ot  három ezres tételek személyes átvételéért.
Tudja valaki , mit lehet kezdeni az illető számlaszámával ? lehet azt tudni  (kinyomozni) , pontosan ki  az és hol lakik ? (talán, túl sok bűnügyi filmet nézek ???   )
 ... esetleg elmennék hozzá  és megkérdezném mennyire érzi most  jól magát...
...na igen , az is lehet (???) , hogy betegen fekszik egy kórházban szegény , és ezért nem állt módjában 1/2 hónapig elküldeni a cuccot...és majd valamikor megkapom ( ?!)
...én akkor nagyon szépen megköszönöm a babákat és azt mondom :- bocsika

...talán a képek (babák )  sem a hirdetőé...
...gondolom a hirdetésben megadott hely sem lehet valódi... (személyesem megadom a helyet , sz. számokat , ha valakit érdekel.



 Ja és olyanokat ne írjatok most nekem , hogy nem szabad előre utalni , jó ???
 :(((

9 megjegyzés:

csevi írta...

Voltaképpen ez az ami engem is riaszt a vásárlástól. A vaterán is van fent egy nő aki megadott időközönként felteszi ugyan azt a babát. A pikantéria az, hogy azokat már eladta. Nehezen tudom elképzelni hogy valakinek a ritkaság számba menő árúját 3x is vissza adják. Viszont a bankodtól nem tudsz kérni számlát, hogy milyen számlaszámra küldted a pénzt? vagy ha még fent van a hirdető akkor kapcsolatba léphetsz újból vele. Max jó ráereszted a mérgedet.

martimez írta...

Az az érdekes , hogy a jófogásos postaládámból is eltünt a beszélgetés mostanra , csak a legutolsó van meg , és már nem tudom elküldeni a "kedves" üzenetet az illenőtek.
A bankszámlaszámot szerintem meg tudom nézni itthon is , de mit kezdjek vele ? ...egyébként végig éreztem , hogy valami rossz közeleg , de nem figyeltem a "gyomorrontásos" jelekre b....meg !Az a furcsa , hogy egy darabig kommunikált , kedveskedett , babagyűtőnek adta ki magát , aki megunta és felszámolja a gyűjteményét...egy -két napig azt furcsálottam , hogy még mindig ott van az a cucc , amit kifizettem , aztán pár napra eltünt minden , majd újra látható volt...és most már semmi , közben meg nagy ártatlanul megkérdi tőlem , hogy nem ment át a papírról a kép-gondolom az ajánlott leveles ...meg hogy már úton van és legkésőbb hétfőn meg kell kapnom a babákat .Jó persze az is gyanus volt, hogy egy másik sz.számra kérte az utalást , hogy a másik baba meg a hugáé...nem akartam rosszat feltételezni az illetőről, sajnos , pedig elég furcsa volt ...PK-t sem kért, szóval akkor inkább szerencsésnek akartam érezni magam , mint átverve, jaj ez így leírva mégszörnyűbb!!!

Hegemony77 írta...

Sajnos vannak olyanok, akik olyat hirdetnek eladásra, ami már nincs náluk, vagy sose volt náluk. Meg kell nézni az eladó értékelését. Vagy esetleg egy másik vevőnek kiadni magad egy másik felhasználónévvel, hogy "mindkettőtöknek" eladja e... Tenni most már sokat nem tudsz, rendőrség nem tud ilyen kis ügyekkel foglalkozni, és ezt használja ki a csaló. Tehetsz egy próbát, feljelented, majd a papírral bemész a bankodba elmondani az esetet és kérni hogy valahogy vegyék vissza tőle a pénzt. Ja, és jelezd a jófogáson a dolgot, megadva a csaló adatait...

martimez írta...

Sajnos a jófogás , nem olyan , mint az Ebay , meg az Etsy , hogy ha rosszul "viselkedsz" lesz egy kis ejnye-bejnye (negatív kritika ) ...most már látom , hogy megenged mindenfajta szélhámosságot!...és előtte kellett volna tájékozódni a visszaélésekről, de annyira nem gondoltam rá...olvastam , hogy nagyon sokan pl bébi cuccokkal csapnak be kismamákat...eszembe nem jutna , szerencsére mikor nálunk aktuális volt , nem volt ez a "lehetőség".
Szóval , itt nem látok más vevőt, érdeklődőt (a vaterán igen )...nincs visszajelzés sem , sőt már írni sem tudok neki , ha beírom a keresőbe ...akkor sem jön elő a hirdetése.
A postaládából is eltűnt a csevegés...(mert kedvesen elcsevegett velem a babagyűjtésről)
Talán ennek kellett történnie , hogy átgondoljam gyűjtöm-e a babákat továbbra is , vagy nem...
...na jó,erre azért még alszom párat :D

Bambuc írta...

Én vettem meg a terhes Happy Family babát tőle. És persze engem is átvert. Pont ugyanazokat a dolgokat írta nekem is, mint neked(a nővérének küldjem át a pénzt, ne neki stb.) Megvolt a gyanúm, hogy nem OK a dolog, de ANNYIRA akartam azt a babát, hogy utaltam, de csak 3500 Ft-ot. Az adatai megvannak, akár fel is jelenthetném, de többe kerülne a vidéki bíróságra menni, mint amennyit vesztettem az ügyön. Nem gondoltam, hogy benneteket is becsap, mert hamar levette a hirdetéseket. Egyébként Nagyatád és Somogy megye volt megadva lakóhelynek, de persze lehet ez is hazugság. És mit mondjak, én is csalódtam a jófogásban. Most éppen egy másik eladótól várok két babát, szintén onnan, de még nem sikerült küldenie. Azt hiszem én is befejeztem velük.
Egyébként a rendőrség foglalkozik a csalókkal, csak több bejelentés kell hozzá. Engem már egyszer kihallgattak egy ilyen csaló ügyében.

Resincrew írta...

Nyugodtan jelentsd fel! A páromat is átverték jófogáson (persze nem babával :) ), tett egy feljelentést, majd kapott róla pár hónap múlva egy levelet, hogy az ügyét hozzácsatolták valami 80 másik ügyhöz, akiket ugyanaz az elkövető vert át. Ha sokan feljelentetitek, akkor talán még el is kapják.

Hegemony77 írta...

Kedvedet ne szegje a dolog, de ezentúl valahogy ellenőrizd- ellenőrizzétek az eladót. Akár azzal hogy egy másik vevőnek kiadod magad... Vagy fogjatok össze babások, és szóljatok egymásnak, hogy te is, meg te is... érdeklődjetek a baba iránt, úgy, hogy az eladó ne tudja, hogy összebeszéltetek. Szerencsére van sok jó ember, aki tényleg elküldi a megvett dolgot.

Fricskamacska írta...

Tàmogatom ezt az ötletet, azt hiszem, tudunk egymàsnak e- mailt irni, hogy a hasonló eseteket elkerüljük. Nagyon sajnàlom a törtènteket, sajna velem is megtörtènt :(

martimez írta...

Köszi a tanácsokat lányok . Azt hiszem mégis csak megejtek egy ilyen feljelentés félét , csak még gyűjtöm a bátorságot . Találtam a FB-on egy oldalt https://www.facebook.com/interneteskarosultakert/
, ott olyan tanácsot adtak (egy másik babás károsultnak , mert már vagyunk páran ) , hogy online is el lehet küldeni a feljelentést , bár ha "akció " van , akkor el kell menni személyesen is .