2011. január 30., vasárnap

Festés...

Tanultam az előző fonalfestések hibáiból és most textileket, csipkéket is "bevetettem" az italporokba, festékekbe.Már ehhez a fáradt mályva fonalhoz (amit nem én festettem ) is neheten találnék jó anyagokat, hát még az előre nem sejthető színű fonalakhoz....
...ezekből valami toprongyos -barokkos cucc lesz Mandarinának, fejben már készülök vele :D
.
A kéket Columbus textilfestékkel festettem.
...ez a nagyon finom , krepp anyag egy blúz ujja volt...

...a kékek kivételével Boleró italporral készültek ezek a merinó-selyem keverék fonalak.

5 megjegyzés:

En írta...

De jó színük lett! Nem is gondoltam volna, hogy az italpor ilyen élénkre fogja meg! :O Mosást is bírja? Gyümölcsteával már próbálkoztam, de az nem lett valami maradandó. :(

martimez írta...

Ezekben az italporokban van egy rakás mesterséges étel szinezék,ami legalább olyan egészségtelen ,mint ahogy ki is néz feloldás után.A mikróba is betettem egy -egy percre, de nem sokat állt a festékben, mert türelmetlen voltam.
A gy.tea nekem is kijött, de ezek meleg vízzel át lettek öblítve, ez már megmarad ilyennek.A műszálas csipkét kevésbé fogta be, az organzát meg egyáltalán nem.

Resincrew írta...

Szia!

Mér régóta olvasom a blogodat (én is babázom :) ) és nagyon hasznos dolgokat találok itt.

Szeretném megkérdezni, hogy pontosan, hogy festetted be az anyagokat, fonalakat a Boleroval?
Feloldom, berakom a mikroba és utána átöblítem? Ecetes áztatás kell utána, hogy megmaradjon a színe és ami a legfontosabb, hogy ne fogjon utána?

Előre is nagyon köszönöm!

További jó blogolást. :D

martimez írta...

Csak egyszerűen forró vízben feloldottam két különböző töménységben műanyag pohárban, itt-ott belelógattam a fonalat 10-15 percig,(vagy még annyi sem), utána 1 percre mikróba tettem. Főzni nagyon nem akartam , nehogy baja legyen a gyapjúnak. Öblítettem...és kész.
Nem akartam erős színeket, talán ha tovább állna ,erősebb is lehetne.Nem használtam ecetet, de nem jön a színe már...az is igaz,hogy a babapulcsikat nem fogom gyakran mosni.

Resincrew írta...

Köszönöm szépen! Nem tűnik bonyolultnak, én is kipróbálom majd. Az italporok már meg is vannak hozzá.