2010. december 16., csütörtök

...tévézés közben...

...nem bírok már " semmitnemügyködni" a kezemmel, ezért születnek ilyen kis félkész pulcsik... még nem tudtam eldönteni, hogyan záródjanak, hogyan díszítsem...csak így gyűlnek egy kupacba :D
...míg kitalálom, mi legyen.
...egyszer meg kezembe akadt egy megkezdett, maradék hajfesték, amit mikor elkészítettem, olyan színe lett, hogy derengeni kezdett, miért lehetett annyira eldugva, hogy nem is emlékeztem ,mennyire "RED" ez a szín... (l'Oreal Feria)
...jó döntés volt, hogy nem kentem fel a hajamra...
DE...van nekem egy , a Barkától rendelt szuper finom (xxs), merinó-selyem (Pille), festésre is alkalmas fonalam, amit már régóta ki akartam próbálni...és tettem amit kellett:
...ez is jó döntés volt, mert tetszik.Nagyon finom vékony ez a Piktor fonal, mivel azt akartam, hogy puha tapintású legyen a cucc, egy szállal és hústűvel kötöttem.
...ezeket a gyönyörű színű ,finom, "Szitakötő" fonalakat is ott vettem .
A hajfestős élmény után ki kellet próbálnom a 2,5 éve feloldott, saját keverésű "chartreuse" zöldemet (,(Procion MX) , amit még Polyák Ildikónál készítettem és most akadtam rá a hűtőben:
...egy kis vöröshagymahéjat is főztem hirtelen felindulásból, ez, talán nem látszik,de színátmenetesre festődött.Kezembe akadt a Procion türkize is ,nem vagyok vele megelégedve, nekem túl élénk lett, még gyúrok rajta.Igaza volt Ildinek, mikor azt tanácsolta, csak alapszíneket érdemes venni és azokkal játszadozni ,na már ezt is tudom...
A szoknya még "szabásminta" állapotban van, (maradék csíkokból férceltem össze egy lendületes , fiatalos szoknya van a tervben) csak nem volt semmi a félkész pulcsihoz , amit felkaphatott volna a lányka.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki babaruhát készít, ezt a finom , festhető fonalat, ...lehet venni belőle keveset is, majd festhetünk tetszőleges mennyiséget akár Columbusszal (ez olcsó festék), olyan árnyalatokat , amit csak akarunk.Bár nem olcsó fonal, de megéri, ez a gránátalma (?) piros pulcsi nincs 1 gramm sem.

9 megjegyzés:

honfiviki írta...

Hát megint mit mondjak? :) Hogy nagy csodálója vagyok türelmednek, de főképp munkáidnak!

Frivolina írta...

"hústűvel kötöttem" - ettől kész lettem teljesen:D:D a türelem netovábbja!

martimez írta...

Köszönöm :)
Nem csak türelem kérdése, vastag tűvel nem lesz olyan, mint az igazi kicsiben, hanem egy durva vastag valami, ami nem lenne kényelmes a babának :D

Hegemony77 írta...

Hát fantasztikusan ügyes vagy!!!
Én is tv nézés közben szoktam kötögetni a babáknak!

martimez írta...

Köszi Móni, te fertőztél meg :D
Nélküled nem kezdtem volna el kötögetni, de ez most pont jó a megtépázott idegeimnek :D

Ramimami írta...

Atyavilág! Hústűvel kötni! Nekem kifolyna a szemem. De csodaszép, az tény. Irigylem az idegeidet.

TINK - SONIA írta...

Hi,So beautiful doll and amazing handmade clothes.Miniregards from Spain.

martimez írta...

Thanks!

Meritre írta...

Gyönyörűek, nagyon ügyes vagy :)