2014. március 17., hétfő

Arya Stark cucc...

 Azt gondoltam  könnyű dolgom lesz elkészíteni ezt az egyszerű kosztümöt , Arya Stark "játszóruháját"  (Trónok harca ) . Már az anyag választás is kifogott  rajtam, színben nem találtam elég világos, piszkos szürke , vékony textilt, ami így tudna lágyan omlani. Rájöttem, hogy nem is érdemes tovább keresni, mert csak a selyem közelítené meg ezt a hatást ilyen piciben, azt meg nem akartam egy   rusztikus darabhoz.Ezt a munkásruha-színű , foltosra  festett selyem molinót választottam , talán majd még kimosom és megpróbálom ráncosabbra szárítani , mert itt vasalva is lett , attól egy kicsit merev.
A blúz nem is lett olyan rossz , egy vékony indiai szoknya vöröshagymahéj főzettel színezve.Kézzel varrtam mindent , így elég sokáig tartott, de hogy nézne már ki, hogy én a Bernina Aurorával csinálom meg , amit a tíz éves gyereklányok kézzel varrnak meg maguknak!!!???
Az eredeti ruha csomócskás díszénél bedobtam a törölközőt, mert olyan piciben szegetten nem lehetett kivitelezni, szegetlenül meg ronda és málladozó volt, ezért maradtam a miniatűr yoyóknál. A sorozatban a  kötényruha ujját apró szegett lyukak díszítik ...nálam pici francia csomók vannak.


Az első blúz (a világosabb )teával lett festve... és elöl a ráncos , húzott rész egy leheletvékony géz anyagból van ...itt éppen próbálnak ráncosra száradni...
...aztán mégis készült egy másik (a vöröshagymás), aminek zsákszerű a nyaka...ez jobban hasonlít az eredetihez...bár egy kicsit furcsán néz ki, de a filmben is ilyen idétlen a Deresben élő nőciknek a blúzuk.


A lányom segített egy pár kivágást  átmenteni a filmből, mert képeket nem találtam erről a ruháról a neten ...sajnos a kis nyíl ottmaradt  ...azért talán látszik az , ami érdekes...


Jön majd Sansa és a sárkányok anyja is , ha rábukkanok a megfelelő alapanyagokra.Lehet, hogy nem olyan nagy durranás, de én élvezem :)


3 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Az a blúz naggggyon tuti! Fantasztikusan ügyes vagy!

martimez írta...

Nekem is tetszik ami második nekifutásra született , de még mindig lenne mit javítani rajta...(újra megnéztem egyes részeket a filmből .)

Bambuc írta...

Óh, most nézem a sorozatot! Imádom, nagyon jó kis karakter Arya.